Ben jij al op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van een woonverzekering? Er zijn een groot aantal varianten, die jou weer iets anders kunnen bieden. Juist daarom is het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Iedere verzekering kan wel helpen om de schade te dekken in het geval van brand, inbraak of natuurrampen. Het kan jou hoge kosten schelen als je de verzekering hebt afgesloten en een schadeclaim in kan dienen. Voordat je overgaat tot het afsluiten van de verzekering, moet je goed bekijken wat er allemaal mogelijk is. Geen enkele verzekering is namelijk hetzelfde en ze zorgen allemaal voor een andere uitwerking van de claim. Jouw inboedel verzeker je bijvoorbeeld met een inboedelverzekering, terwijl de buitenkant van het huis hier weer niet mee verzekerd is. 

 

Jouw inboedel en glas verzekerd

De inboedelverzekering is een van de verzekering waar veel mensen over nadenken. Het beschermt immers jouw persoonlijke eigendommen binnenshuis. Meubels, elektronica, kleding en sieraden heb je ongetwijfeld in huis. Het kan veel geld kosten als deze door een brand, lekkage of andere onverwachte gebeurtenis schade oplopen. Juist daarom is het van belang dat je de verzekering afgesloten hebt. De verzekeraar kan namelijk helpen met het vervangen van jouw eigendommen en het repareren van eventuele schade. Daarnaast kan een glasverzekering extra bescherming bieden. Deze verzekering dekt de schade aan ramen en glazen deuren door bepaalde gebeurtenissen. De hoge kosten die je normaal gesproken had met de reparaties of vervanging hoef je niet meer uit eigen zak te betalen. 

 

Het huis en de aansprakelijkheid

Ook het huis zelf kan je verzekeren. Hiervoor sluit je een opstalverzekering voor je woning af. Deze dekt schade aan de structurele elementen van jouw huis, zoals muren, vloeren, dak en deuren. De risico’s zoals brand, inbraak, storm of waterschade zijn gedekt en je hoeft niet meer bang te zijn dat je door onverwachte gebeurtenissen op hoge kosten wordt gejaagd. De verzekering vergoedt deze kosten namelijk na het indienen van een schadeclaim. Vergeet ook niet om te kijken naar een aansprakelijkheidsverzekering. Deze beschermt jou tegen financiële verantwoordelijkheid als iemand gewond raakt in je huis of op jouw eigendom. Mocht visite uitglijden op de natte vloer in jouw huis en letsel oplopen, zijn de medische kosten gedekt met de verzekering. 

 

Juridische geschillen en de extra dekking

Je kan jezelf nog meer dekken door bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Soms kunnen er geschillen ontstaan met bijvoorbeeld buren, huurders of verhuurders. Een rechtsbijstandsverzekering biedt juridische hulp en dekt de kosten van een advocaat als je betrokken raakt bij een juridisch geschil met betrekking tot je huis. Je kan hiervoor kijken naar de extra dekkingsopties die bij jouw verzekering komen kijken. Naast de standaardopties kan je ook extra dekking toevoegen. Hiervoor kijk je naar jouw behoeften en levensstijl. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor kostbare sieraden, antiek, kunstwerken of elektronica die buiten de normale inboedeldekking vallen. Het geeft jou de gelegenheid om nog meer kosten te besparen.